ကမၻာအသိအမွတ္ျပဳထားတဲ့ ပန္းသီးနဲ႕ ပတ္သက္တဲ့ က်န္းမာေရး ေဆာင္ပုဒ္ကို လူတိုင္း သိၾကမွာပါ။
ပန္းသီးရဲ႕ ေဆးဖက္၀င္အစြမ္းထက္မူေတြကေတာ့…..
ပန္းသီးမွာ ကြာစီတင္လို႕ ေခၚတဲ့ အစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ဓာတ္ မ်ားစြာ ပါ၀င္ေနတာေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္ ဆဲလ္ပ်က္စီးအိုမင္းမူကို ကာကြယ္ေပးျပီး ဦးေႏွာက္အာရုံေၾကာေတြကို လန္းဆန္းေစတဲ့ သတၱိေၾကာင့္ အယ္လ္ဇိုင္းမားေရာဂါကို ကုသရာမွာ အေကာင္းဆံုးသီးႏွံ ျဖစ္ပါတယ္။
ပန္းသီးမွာ ဆဲလ္လူးလို႕စ္၊ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္၊ သံဓာတ္၊ သတၱဳဓာတ္၊ မီးစုန္းဓာတ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ဆီလီနီယမ္၊ ဗီတာမင္စီ၊ တာတာရစ္အက္စစ္၊ ပက္ပ္တင္၊ စစ္ထရစ္အက္စစ္နဲ႕ ခရိုမီယမ္ဓာတ္ေတြ ျပည့္၀စြာ ပါ၀င္ပါတယ္။
ဒါ့အျပင္ အမွ်င္ဓာတ္ပမာဏမ်ားစြာ ပါ၀င္ေနျပီး ဖေလဗိုႏြိဳက္ပါ၀င္ေနတာေၾကာင့္ အူမၾကီးကင္ဆာ၊ အဆုတ္ကင္ဆာ၊ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ၊ ႏွလံုးေသြးေၾကာေရာဂါနဲ႕ ေလျဖတ္တာကို ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။
ေန႕စဥ္ ပန္းသီးတစ္လံုး ပံုမွန္စားေပးခဲ့ရင္ ေသြးတိုးေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၃၇ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္တယ္လို႕ သုေတသနျပဳ ေလ့လာခ်က္ေတြအရ ေတြ႕ရွိထားျပီး ပက္ပ္တင္ပါ၀င္ေနတာေၾကာင့္ ေသြးတြင္းအဆီဓာတ္ေတြကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးႏိုင္တာ ကိုလက္စထေရာအဆင့္ကို က်ဆင္းေစပါတယ္။
ပန္းသီးအခြံမွာ ပက္ပ္တင္ ၾကြယ္၀စြာ ပါ၀င္ေနတဲ့အတြက္ ပန္းသီးကို ေရေသခ်ာစင္ၾကယ္ေအာင္ ေဆးေၾကာျပီး အခြံပါ စားသင့္ပါတယ္။
ေဆးသိပၸံသုေတသန ေတြ႕ရွိခ်က္ေတြအရ ေန႕စဥ္ ပန္းသီး တစ္လံုး ဒါမွမဟုတ္ မနက္/ ည တစ္လံုးစီ စားေပးသူေတြဟာ ႏွလံုးေရာဂါနဲ႕ ေသြးေၾကာပိတ္ဆို႕မူေတြကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္တယ္လို႕ ဆိုပါတယ္။
ပန္းသီးတစ္ေန႕ တစ္လံုး ေျခာက္လၾကာ စားသံုးသူေတြရဲ႕ ခႏၶာကိုယ္အတြင္းမွာ ကိုလက္စထေရာ ေလးပံုတစ္ပံု သိသာစြာ ေလ်ာ့က်ျပီး လိုင္ပိုပရိုတင္းကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္တယ္လို႕ သိရပါတယ္။ လိုင္ပိုပရိုတင္းဟာ ေသြးလႊတ္ေၾကာ အတြင္း နံရံတစ္ေလွ်ာက္ကို အဆီခ်ိဳးတက္လာေစတဲ့အတြက္ ထူလာျပီး မာေက်ာလာတာေၾကာင့္ အသက္အႏၱရယ္ကို ဒုကၡေပးႏိုင္တဲ့ ႏွလံုးနဲ႕ ဦးေႏွာက္အတြင္း ေသြးခဲမူကို ပုိမိုျဖစ္ပြားေစႏိုင္ပါတယ္။
ပန္းသီးဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြင္း မလိုလားအပ္တဲ့ ေလ၊ အညစ္အေၾကး၊ အဆီပိုေတြကို မစင္အျဖစ္နဲ႕ ခႏၶာကိုယ္ ျပင္ပကို ထုတ္ေပးႏိုင္တဲ့အတြက္ ၀မ္းခ်ဳပ္တာ၊ အူမၾကီး ကင္ဆာနဲ႕ ျမင္းသရိုက္ လိပ္ေခါင္းေရာဂါေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ၀မ္းခ်ဳပ္ေနသူေတြအေနနဲ႕ ညအိပ္ရာ၀င္ခါနီး နာရီ၀က္ အလိုမွာ ပန္းသီးတစ္လံုးကို ညစဥ္ စားသံုးေပးပါက ၀မ္းမွန္ေစပါတယ္။
ပ်ဳိေမတို႕အတြက္ ပန္းသီးရဲ႕ အက်ဳိးျပဳပံုေတြကေတာ့……
မီးယပ္ေသြးဆံုးခ်ိန္မွာ ျဖစ္ေစတတ္တဲ့ ျပသာနာေတြအတြက္ အက်ဳိးျပဳပါတယ္။ ေသြးဆံုးျပီးခ်ိန္မွာ ေသြးတြင္းအဆီ စုပံုလာတာကို ပန္းသီးက သိသာထင္ရွားစြာ ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။ ေဟာ္မုန္း အေျပာင္းအလဲေၾကာင့္ ေရဓာတ္ေလ်ာ့နည္းတာ၊ အသားအေရေဖ်ာ့ေတာ့ျပီး ပူတာ၊ အသားအေရနီျမန္းတာ၊ မိန္းမကိုယ္ေျခာက္ေသြကတာေတြကို တစ္ေန႕ ပန္းသီးႏွစ္လံုး စားပါက သက္သာေစႏိုင္ပါတယ္။
ပန္းသီးနဲ႕ ရွားေစာင္းလက္ပပ္ႏွစ္မ်ဳိးကို ေရာကာ ေဖ်ာ္ရည္အျဖစ္ ေသာက္ေပးပါကလည္း သက္သာႏိုင္ပါတယ္။
အသားအေရအဆီျပန္တာ၊ ၀က္ျခံ၊ တင္းတိပ္ထြက္တာ၊ ပါးေရတြန္႕တာ၊ အေရျပားေျခာက္ေသြ႕တာေတြ အတြက္ ပန္းသီးတစ္လံုးနဲ႕ ရွားေစာင္းလက္ပပ္ အတြင္းသားကို ဆတူေရာေမႊျပီး ပ်ားရည္ စားပြဲဇြန္း သံုးဇြန္းထည့္ကာ မ်က္ႏွာနဲ႕ တစ္ကိုယ္လံုး လိမ္းျပီး နာရီ၀က္အၾကာမွာ ေရေအးနဲ႕ ျပန္လည္ေဆးေၾကာေပးပါက ေခ်ာေမြ႕ ႏူးညံ့ျပီး တင္းရင္းတဲ့ အသားအေရကို ပိုင္ဆိုင္ႏိုင္ပါလိ္မ့္မယ္။
ပ်ဳိေမတို႕ မီးယပ္အျဖဴဆင္းျပီး ပူေလာင္တာကို သက္သာေစဖို႕ ပန္းသီးတစ္လံုးကို ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ ဆတူေရာကာ ၾကိတ္ေျချပီး ဒိုပါလာသၾကားခဲ သင့္ရုံထည့္ေသာက္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
ပန္းသီးအေစ့မွာ အဆိပ္သင့္ေစတဲ့ ဓာတ္ေပါင္းမ်ားစြာ ပါ၀င္ေနတဲ့အတြက္ ပန္းသီးအေစ့ကို မစားမိေအာင္ သတိထားသင့္ပါတယ္။
အေပၚကေဆးနည္းကို
စာအုပ္လုပ္ေပးထားပါတယ္
လိုခ်င္တယ္ဆိုရင္ေအာက္လင္႔မွာယူသြားလိုက္ေနာ္.
စာအုပ္ေဒါင္းရန္--DOWNLOAD