-ဆီးခ်ိဳသမားေတြအတြက္ကေတာ့ ကၽြဲေကာသီးဟာ ေသြးတြင္း အခ်ိဳဓါတ္ကုိ ကူညီေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္တဲ့ အသီးပါ။
-အစားစားခ်င္စိတ္ကုိ ေလ်ာ့နည္းေစတဲ့ အင္ဆူလင္ထုတ္လႊတ္မွဳကုိလည္း ေလွ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။
-အစားစားခ်င္စိတ္ ျဖစ္ေပၚလာတဲ့ အခါမွာလည္း ကစီဓါတ္ စားခ်င္စိတ္ကုိ
ေလ်ာ့နည္းေစလုိ႕ ေသြးတြင္း အခ်ိဳဓါတ္ျဖစ္ေပၚမွဳကုိ ေလ်ာ့ပါးေစပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ပဲ ဝတဲ့သူေတြအတြက္လည္း ကၽြဲေကာသီးက ဝိတ္က်ဖုိ႕
အေထာက္အကူျပဳေစပါတယ္။
-ေသြးတြင္းအခ်ိဳဓါတ္ကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးတဲ့အျပင္ ေသြးတြင္း ကုိလက္စထေရာ
(Cholesterol) ကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးလုိ႕ ေသြးတုိးနဲ႕ ႏွလုံးနဲ႕
ပတ္သက္တဲ့ေရာဂါေတြျဖစ္ပြားႏုိင္မွဳကုိ နိမ့္က်ေစပါတယ္။
-ကၽြဲေကာသီးမွာပါဝင္တဲ့ Vitamin C နဲ႕ Potassium က
ကုိယ္ခႏၶာတြင္းရွိမေကာင္းတဲ့ ဓါတ္ေတြကုိ ဆီးအျဖစ္ စြန္႕ထုတ္ရာမွာလည္း
အကူအညီေပးပါတယ္။
-ဆီးခ်ိဳသမားေတြျဖစ္ေလ့ရွိတဲ့ နာဗ္ေၾကာနဲ႕ ဆုိင္တဲ့ျပႆနာေတြကုိလည္း
ကၽြဲေကာသီးက ကူညီေပးႏုိင္ပါတယ္။ ကၽြဲေကာသီးမွာပါတဲ့ potassium က
ၾကြက္သားေတြကုိ တင္းတင္းရင္းရင္းျဖစ္ေစလုိ႕ ဆီးခ်ိဳေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့
ခႏၶာကုိယ္တြဲက်တာေတြကို ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။
-ကၽြဲေကာသီးမွာပါဝင္တဲ့ Flavonoids ဓါတ္ကလည္း ပန္ကရိယာ၊ ရင္သား၊ အူစတဲ့ေနရာေတြမွာ ကင္ဆာဆဲလ္နဲ႕ အက်ိတ္ေတြ မျဖစ္ေစဖုိ႕ ကူညီေပးပါတယ္။
-ဆီးခ်ိဳရွိတဲ့သူေတြဟာ ခ်ဴခ်ာၾကပါတယ္။ဘာလုိ႕လဲဆုိေတာ့
သူ႕တုိ႕ရဲ႕ခႏၶာကုိယ္ဟာ လုိအပ္တဲ့ အာဟာရဓါတ္ေတြကုိ
ေသေသခ်ာခ်ာမစုပ္ယူႏုိင္တဲ့အတြက္ပါ။
ဒီျပႆနာအတြက္လည္း ကၽြဲေကာသီးက ကုိယ္ခံအားကုိ ျဖည့္တင္းေပးျခင္းျဖင့္ ေျဖရွင္းေပးပါတယ္။
အေပၚကေဆးနည္းကို
စာအုပ္လုပ္ေပးထားပါတယ္
လိုခ်င္တယ္ဆိုရင္ေအာက္လင္႔မွာယူသြားလိုက္ေနာ္.
စာအုပ္ေဒါင္းရန္--DOWNLOAD